
Hrachové kari s basmati rýží
4 porce
Ingredience
- 200 g hrachu žlutého loupaného půleného Menu Gold
- 400 g rýže basmati Menu Gold
- 400 g květáku
- 1 vetší cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce zázvoru
- 1 lžička kari
- ½ lžičky římského kmínu
- 200 g drcených rajčat
- 2 jarní cibulky
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 limetka
- Čerstvý koriandr
Postup
Hrách uvaříme doměkka podle návodu na obalu a necháme okapat. Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 minut. Poté prudce zchladíme ve studené vodě. Najemno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor orestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme kari, římský kmín a necháme půl minuty restovat. Vložíme drcená rajčata, květák, hrách, nakrájenou jarní cibulku a zalijeme kokosovým mlékem. Chvíli spolu povaříme, aby se všechny chutě spojily. Dochutíme šťávou z limetky a osolíme. Pokud je kari příliš husté, zředíme zeleninovým vývarem. Podáváme s čerstvě uvařenou basmati rýží.