Hrachové kari s basmati rýží

4 porce

Ingredience

  • 200 g hrachu žlutého loupaného půleného Menu Gold
  • 400 g rýže basmati Menu Gold
  • 400 g květáku
  • 1 vetší cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce zázvoru
  • 1 lžička kari
  • ½ lžičky římského kmínu
  • 200 g drcených rajčat
  • 2 jarní cibulky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 limetka
  • Čerstvý koriandr

Postup

Hrách uvaříme doměkka podle návodu na obalu a necháme okapat. Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 minut. Poté prudce zchladíme ve studené vodě. Najemno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor orestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme kari, římský kmín a necháme půl minuty restovat. Vložíme drcená rajčata, květák, hrách, nakrájenou jarní cibulku a zalijeme kokosovým mlékem. Chvíli spolu povaříme, aby se všechny chutě spojily. Dochutíme šťávou z limetky a osolíme. Pokud je kari příliš husté, zředíme zeleninovým vývarem. Podáváme s čerstvě uvařenou basmati rýží.