
Plněný lilek se zaslouženě vrátil do našich kuchyní
Plněný lilek je lahodný a zdravý pokrm, který můžete snadno připravit doma a my pro vás máme jednoduchý a rychlý recept.
Ingredience na 4 porce:
- 320 g rýže loupané Menu Gold
- 2 větší lilky
- olej olivový
- 1 cibule
- 200 g cukety
- 200 g rajčat
- sůl
- pepř
- 200 g mozzarelly
Postup
- Loupanou rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Lilky rozkrojíme napůl a vydlabeme tak, aby zůstala tenká vrstva dužiny na i slupce.
- Vnitřek zakápneme olivovým olejem, posolíme a dáme předpéct do trouby rozehřáté na 180 °C na cca 15 minut.
- V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dužinu z lilku a cuketu nakrájenou na kostičky a chvíli podusíme.
- Rajčata nakrájíme a přidáme do pánve. Dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou zeleninu smícháme s uvařenou rýží a směsí naplníme předpečený lilek. ¨
- Mozzarellu natrháme na kousky, poklademe na směs a vše ještě zapečeme na 10 minut na 160 °C.