Šumivá okurková limonáda se ciderem a jablečným moštem

Pravidelné doplňování tekutin je v létě naprostou nezbytností. Připravili jsme pro vás osvěžující recept na šumivou limonádu. Záleží jen na vás, jestli se rozhodnete pro nealkoholickou variantu s Jablečným moštem ze Statku Cidlina, nebo zvolíte alkoholickou variantu se ciderem od oceněného výrobce Kauboy, který má v nabídce mimo oceněný mošt také širokou nabídku ciderů.

Suroviny:

  • 800 ml moštu ze Statku Cidlina (pro alkoholickou verzi zvolte místo moštu cider)
    3 salátové okurky
  • 1 polní okurka
  • 500 ml perlivé vody
  • svazek máty
  • ostružiny na ozdobení

Postup:

  1. Nastrouháme okurky a přes cedník z nich vymačkáme veškerou šťávu (pomoci si můžeme i utěrkou).
  2. Šťávu z okurek smícháme s jablečným moštem či ciderem (můžeme kombinovat) a přilijeme perlivou vodu. Směs vychladíme v lednici.
  3. Do tvořítka na kostky ledu vložíme na kolečka nakrájenou polní okurku, zalijeme vodou a dáme zamrazit.
  4. Do skleniček vložíme hotové kostky ledu a zalijeme je dobře vychlazenou limonádou.
  5. Zdobíme ostružinami a mátou.

Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina