Haute coiffure. Alexandre de Paris otevřela prodejnu přímo v hotelu Mandarin Oriental, Prague

Termín Haute coiffure přinesl do světa módy stylista světových hvězd, francouzský kadeřník Louis Alexandre Raimon. Pod svým uměleckým jménem Alexandre de Paris také představil vlastní značku vlasových doplňků, která nyní otevírá svůj první butik v České republice, v hotelu Mandarin Oriental, Prague. Luxusní spony, skřipce, brože či čelenky zdobené krystaly Swarovski, perlami nebo 24 karátovým zlatem jsou tak nyní dostupné i u nás.

Alexandre de Paris byl francouzský kadeřník, který až do sklonku svého života proměňoval vlasy žen, a někdy i mužů, v hotová umělecká díla. Přes půl století byl dvorním vlasovým stylistou nejen britské královské rodiny, ale také některých slavných osobností. Jeho talentovanýma rukama prošla například vévodkyně z Windsoru, Claudia Schiffer, Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Jackie Kennedy nebo Audrey Hepburn. Spolupracoval i s módními domy jako Givenchy, Coco Chanel, Christian Dior či Karl Lagerfeld.

Mimo jeho ikonický účes “garçon” nebo chlapecký vzhled pro Chanel ve 20. letech, se do dějin vlasové stylistiky zapsal také díky své vlastní značce, která byla založena v roce 1971. Byl to právě Alexandre, kdo navrhl první kousek z kolekce – ikonickou sponu do vlasů Vendôme, kterou tenkrát nechal vyrobit v dílně Félixe Hucharda v centru Paříže. Přestože od té doby uplynuly téměř čtyři dekády, v roce 2010 se kreativní studio Alexandre de Paris rozhodlo tento doplněk znovu uvést na trh, tentokrát v pozlacené podobě s krystaly Swarovski. Stejně jako všechny ostatní vlasové ozdoby této značky je i ona vyráběna ručně ve Francii, což zaručuje její nejvyšší kvalitu.

Produkty Alexandre de Paris jsou zhotovené z ušlechtilých materiálů, stvořených z přírodních vláken bavlny a dřevní hmoty, které zajišťují trvanlivost a pohodlí i při každodenním nošení. Každý kus je s láskou zdoben, ať už perlami, krystaly Swarovski nebo 24karátovým pozlacením, a není tak pouhým doplňkem, ale skutečným mistrovským dílem. I z toho důvodu představuje značka spojení tradičních technik vycházející z dlouhé historie a moderního designu prémiové kvality.

Módní dům Alexandre de Paris si po desetiletí získal srdce zákazníků nejen v Evropě, ale také v dalších koutech světa, od Brazílie přes Japonsko až po USA. A nyní svou další pobočku otevírá v prostorách bývalého dominikánského kláštera, v hotelu Mandarin Oriental, Prague na adrese Nebovidská 459/1 na Malé Straně. Showroom s prodejnou je otevřen sedm dní v týdnu od 9:00 do 13:00 a následně od 16:00 do 20:00.