Návrhář Boris Král si pozornost rozhodně zaslouží!

Boris Král je mladý slovenský módní návrhář, jehož salon se nachází přímo v srdci Prahy. Loni se stal vítězem 18.ročníku cen Czech grand Design v kategorii Módní designér roku, a to za kolekci Salon de Nuit. Nominován byl za róbu, kterou ušil pro herečku Danielu Kolářovou, která v ní na loňském KVIFF převzala cenu za celoživotní přínos kinematografii. Svou novou premiérovou kolekci Boris představil v květnu na ostravském multižánrovém fest1val ve fashion sekci UNOS.

Varianta 1: Žluto-fialové šaty 

„Šaty byly vytvořeny jako součást aktuální kolekce KRAL 2024. Jsou kombinací žlutého hedvábí a tmavofialového sametu. Organické řasení sukně ve tvaru obráceného tulipánu doplňuje vyztužený živůtek s ostrou hranatou klopou. Šaty zdobí aplikace z krystalů Preciosa ve tvaru irisu, kterými je inspirována také barevnost šatů.“

Varianta 2: Zlaté šaty

Šaty byly vytvořeny jako součást aktuální kolekce KRAL 2024. Jsou ušity z metalické látky s flitry a mají přiléhavý střih. Sukně se od boků rozšiřuje a její objem podporuje tylová spodnička. Objem sukně vyvažují výrazné tmavofialové sametové klopy na zádech, které zepředu vyčnívají nad rameny a nechávají vyniknout čistému tvaru živůtku.“

A na co se Boris Král aktuálně chystá aktuálně? Tak i to víme. „Na podzim plánuji malý event, kde představím nový produkt a pravděpodobně i novou vizuální identitu. Samozřejmě během celého roku již přemýšlím nad vizí nové kolekce, která bude prezentována na jaře,“ potvrdil návrhář a potvrdil také, že chystá nějaké novinky. Se šperkařskou značkou L’Antidote připravujeme několik unikátních broží. Brož ve tvaru písmena B jsem už na sobě vynesl na několik společenských akcí, ale společně připravujeme také další produkty. Průběžně pracuji také na nové vizuální identitě značky.“ Takže se oslovené i ještě neoslovené zákaznice mají rozhodně na co těšit.

A dovolili jsme si ještě jednu otázku závěrem. Kde si mohou zákaznice koupit tvé šaty a jak Tě mohou oslovit? Moje šaty se dají zatím objednat pouze na zakázku. Je možné si se mnou domluvit schůzku a fitting v mém ateliéru na Starém Městě v Praze například prostřednictvím mailu (boris.kral.fashion@gmail.com) nebo přímo na mém instagramovém profilu @boriskral.