Lázně Mandarin Oriental, Prague představují rituál Oriental Qi inspirovaný tradiční čínskou medicínou

Podle tradiční čínské medicíny proudí v létě naším tělem energie ohně. Je vášnivá, lehce stoupá nahoru a snadno se šíří – stejně jako smích, který je projevem radosti a emocí srdce, tedy léta. Abyste se dokázali naladit na aktivní vrchol roku, za který je toto roční období považováno, připravil si Mandarin Oriental, Prague proceduru s názvem Oriental Qi.

Čínská medicína věří, že rovnováha mezi pěti prvky – dřevem, ohněm, zemí, kovem a vodou – je klíčová pro udržení našeho zdraví. Tyto prvky jsou spojeny s různými aspekty přírody, orgány v těle, emocemi nebo ročním obdobím.

Létu dominuje element ohně, kdy tělu vládne srdce, které je symbolem vitality, života a světla, ale i síly a transformace. Ohnivý prvek je považován za esenciální součást našeho bytí a je spojován s emocemi, jako je radost, láska a vášeň.

Letní sílu pomůže rozproudit relaxační rituál Oriental Qi v lázních Mandarin Oriental, který spočívá v ruční masáži těla, kombinující orientální masáž meridiánů (energetických kanálů) s jemným tlakem na klíčové body, jako jsou tenké střevo a srdce. Zážitek je navíc umocněn použitím směsi éterického oleje z čerstvých květin tropického stromu Kanangy vonné, ylang ylang, vzácné růže a heřmánku.

Hodinu a půl trvající masáž Oriental Qi je možné zarezervovat po celé léto, tedy od června do srpna za 5 390 Kč.

Každý host si jako dárek odnese Bloom Bath & Shower Oil, který kombinuje benefity aromaterapie a tradiční čínské medicíny. Je inspirován živlem ohně, obsahuje tóny ylang-ylang, růže a pelargónie tak, aby podpořil rovnováhu v těle.

„Před dovolenou a zaslouženým odpočinkem často doháníme termíny, vyřizujeme neodkladné schůzky a odpovídáme na e-maily, které se nám nahromadily na dně schránky,“ říká Duarte Correia, generální ředitel hotelu Mandarin Oriental, Prague. „Pokud to máte podobně, na chvíli zpomalte a nechte se hýčkat procedurou Oriental Qi, která poskytne hostům ideální příležitost, jak svou ohnivou energii udržet v rovnováze.“